Detalii Eveniment
Metoda Propoziției Intenției este un instrument de lucru terapeutic dezvoltat de prof. dr. Franz Ruppert prin care avem acces la dinamica noastră psihică, având astfel posibilitatea de a clarifica ce se întâmplă cu noi înșine și care sunt eventualele modalități prin care ne putem echilibra, într-o variantă sănătoasă și de durată.
Maniera de lucru oferă o radiografie vie a modului de funcționare a psihicului individului, cu toate aspectele sale: părțile sănătoase, părțile rănite și strategiile de supraviețuire născute din necesitatea de a traversa anumite evenimente traumatice. Prin lucrul în straturile profunde ale psihicului, avem ocazia de a produce conștientizările necesare și transformările de durată în modul de funcționare și de relaționare al individului.
Metoda se bazează pe Teoria Psihotraumei Centrate pe Identitate (IoPT- Identity Oriented Psychotrauma Theory) elaborată de Ruppert și rafinată și îmbogățită cu ajutorul practicii sale îndelungate. Conform acestuia, în urma unor evenimente traumatice, psihicul uman se va splita în încercarea de a face față contextului din acel moment, iar efectele ulterioare pot fi identificate ca blocaje, relații dificile, tensionate, dezechilibre emoționale, simptome fizice, etc. Procesul de vindecare urmărește integrarea acestor părți splitate, într-o funcționare fluidă, coerentă și în acord cu natura noastră interioară. Se obține accesul la resursele proprii, se înlesnește autoreglarea și se stimulează capacitatea naturală de vindecare cu care suntem toți înzestrați.
Cum se lucrează?
Persoana care dorește să lucreze își stabilește o intenție, ceva ce vrea să vadă, să simtă, să înțeleagă, să aprofundeze, să clarifice sau să cunoască în acel moment. Această intenție poate lua forma unui enunț, a unei întrebări, a unei exclamații sau pur și simplu o înșiruire de cuvinte cu sens pentru protagonist. Următorul pas este scrierea intenției pe whiteboard, astfel încât să fie vizibilă pentru toți participanții la grup. În continuare, protagonistul este invitat să aleagă câte un rezonator pentru maxim 3 cuvinte din intenția sa, dând astfel startul constelării dinamice sale psihice. În urma interacțiunii dintre protagonist și rezonatori apar conținuturi reprimate care pot clarifica funcționarea prezentă a persoanei și pot ghida procesul de vindecare.
Procesul de facilitare va ține cont de ritmul fiecărei persoane și va susține forța interioară transformatoare în dezvoltarea unui Eu sănătos, a voinței proprii, a reconectării cu nevoile actuale și cu propriul corp.
Despre facilitatori
Livia Gheorghe – Psiholog și psihoterapeut cu formări în Gestalt Terapie, Psihoterapia centrată pe traumă prin Metoda Intenției (ISTT în colaborare cu Franz Ruppert) și Psihoterapia integrativă a traumei (ISTT), membru al Colegiului Psihologilor din România și masterandă a programului Psihoterapie focalizată pe emoții în cadrul UniBuc.
Alina Ivan – Psiholog și psihoterapeut cu formări în Gestalt Terapie, Psihoterapia centrată pe traumă prin Metoda Intenției (ISTT în colaborare cu Franz Ruppert) și Psihoterapia integrativă a traumei (ISTT), membru al Colegiului Psihologilor din România.
Confirmarea locului implică plata unui avans. Daca vă răzgândiți sau nu mai puteți ajunge, avansul nu va fi returnat, în schimb așteptăm cu deschidere o persoană dornică de a participa în locul dumneavoastră. Plata se face prin virament bancar în urma semnării unui contract pentru servicii psihologice. Plata și participarea la acest workshop presupun acordul dumneavoastră asupra condițiilor de confidențialitate și semnarea consimțământului informat înaintea desfășurării grupului.
Pentru înscrieri va rog să anunțați telefonic, prin whatsapp sau sms la 0726.368.271 (Livia) sau 0756.169.055 (Alina)
*Participarea la acest grup presupune acordul asupra condițiilor de confidențialitate : “Pe toată desfășurarea evenimentului și după încheierea acestuia mă angajez să respect confidențialitatea informațiilor personale împărtășite de participanții la grup”, precum și semnarea unui consimțământ informat, ce va fi transmis celor înscriși înainte cu o zi de data întâlnirii.